Ahjuõunad sobivad iga ilma, püha ja tujuga. Õunad täidame Natty Almondo mandlivõi, martsipani ja Amarettoga – eriti mandline!
Vaja läheb:
Kogus: 6tk
6 keskmist hapukamat õuna
80 g jämedaid kaerahelbeid
60 g Natty “Almondo” mandlivõid
70 g martsipani
2 spl amarettot ehk mandlilikööri
30 g võid
1 väiksema maheda apelsini riivitud koor
1 tl kaneeli
0,5 tl kardemoni
Soovi korral kasuta serveerimiseks vaniljejäätist, kohupiimakreemi, värskeid marju või röstitud mandlilaaste.
Valmistamine:
Lõika õuntelt pealmine ’’mütsike’’ maha ning uurista õunte keskele täidise jaoks augud. Uuristamise jaoks sobib hästi väike lusikas, koorija ots või spetsiaalne õunasüdamiku eemaldaja.
Pane kaussi kaerahelbed, toasoe mandlivõi, hakitud martsipan, riivitud apelsini koor, kaneel, kardemon ja amaretto. Näpi segu kätega ühtlaseks ning täida õunad seguga. Jaota õuntele tükeldatud või ning pane mütsikesed peale.
Küpseta 190 kraadi juures ca 20-25 minutit kuni õunad on tikuga katsudes seest pehmed, kuid mitte lõhki küpsenud.
Serveeri jäätise, kohupiimakreemi, värskete marjade või/ja mandlilaastudega.
Allikas: natty.ee