Hiiu Gourmet tutvustab oma kahte täiesti uut segu, kus põhitegijaks on vetikas

Valmis on saanud kaks täiesti uut segu, kus põhitegijaks vetikas!

Vetikaid ei saa küll hiiu saare mereveest, aga ometigi sobivad saare elu juurde. Ja kui tervislikud “mere köögiviljad”

Juba väheses koguses vetikate toitudesse lisamine muudab maitsed intensiivsemaks ja toit muutub maitsvamaks.

Suuremas koguses vetikate toidule lisamine tekitab “mere maitse”, mida võiks võrrelda mereandidega – kalad, merekarbid, krevetid.

Hiiu Gourmeti maitsesoolas mereandidele vetikatega on: soolahelbed 21%, vetikas 16%*, küüslauk, paprika, tomat, kookossuhkur*, karulauk, roheline sibul, nõges*, valge pipar, suitsupaprika Chipotle

Selles segus on põhitegijaks Iirimaalt pärit mahe Atlantic Dulse punavetikas. Vetikad sobivad hästi kokku küüslaugu, karulauguga ja tomatiga, tugevust annavad veelgi hiiumaine nõges ja roheline sibul, särtsuks valge pipar ja suitsune paprika. Soolahelbeid on mõõdukalt. Sobib kasutada erinevate mereandide ja kaladega. Pasta või risoto, paella või kalavorm, sinimerekarpidest hautis või kalasalat. Palju väärtuslikke vitamiine, mineraale lisandub su toiduportsule. Ja kõik see väärt kraam on pakitud uude ilusasse purki. Pakend ei ole mitte ainult imeilus, vaid tehtud väga erilisest violettklaasist, mis kaitseb sisu valguse eest, et kõik säiliks võimalikult kaua ja hästi. Peale tühjaks saamist kasutada edasi, täites selle millegi muuga.

Siin üks lihtne retsept sinimerekarpide tegemiseks.

  • 1 kg värskeid sinimerikarpe
  • 1 sibul
  • 2 küüslauguküünt
  • 2 sl võid
  • 2 dl kuiva valget veini
  • 2 dl kalapuljongit või vett
  • 4 dl 35% koort
  • 1 supilusikas Hiiu Gourmeti Maitsesool mereandidele vetikatega

Tegevuskäik

  • Pese karbid hoolsalt voolava vee all. Jälgi, et kõik karbid oleksid suletud. Viska ära karbid, mis on praokil ega sulgu ka noaga peale koputades.
  • Haki sibul ja küüslauk. Kuumuta pannil või ja passeeri sibul ning küüslauk klaasjaks ja pehmeks. Vala siis pannilt suurde potti. Lisa vein ja kuumuta keema. Pane potti karbid (nad ei pea olema vedelikuga kaetud) ja keeda kaane all u 6 min, kuni nad on avanenud.
  • Tõsta karbid vahukulbiga leemest välja. Viska ära need karbid, mis keetes ei avanenud.
  • Vala potti kalapuljong ja koor ning keeda ilma kaaneta u 5 min. Maitsesta soola ja pipraga, sega hulka hakitud petersell.
  • Tõsta karbid leeme sisse tagasi ja ongi aeg nautida!

Proovi kuidas sinu mereannitoidud muutuvad veelgi erilisemaks ja tervislikumaks! Hiiu Gourmeti e-poes saadaval!! Tutvumishinnaga! Hiiumaa toredates poodides ka juba olemas!

Allikas: hiiugourmet.ee