Gluteenivaba kaubamärk annab lisagarantii Tõrvaaugu Mahe Talu toortatra toodetele

Tõrvaaugu Mahe Talu on Eestis ainus mahetatra tootja, kelle tootmine on juba 2017. aastast alates iga-aastaselt auditeeritud Euroopa Tsöliaakia Setside Assotsiatsiooni (AOECSgluteenivaba tootmise standardi alusel. Auditeerimine annab suure usaldusväärsuse Tõrvaaugu Mahe Talu gluteenivabadele toodetele, mis kannavad ametlikku rahvusvahelist gluteenivaba toote kaubamärki – tooteid on kokku suisa 27! Kaubamärgi kasutamisega annab Tõrvaaugu Mahe Talu kindluse kõikidele tarbijatele, et nende gluteenivabas tootmises võetakse kvaliteedi ning -ohutusnõudeid tõsiselt.

Euroopas on üle 23 000 toote, mis ametliku kaubamärgi kasutamise õigust omavad ning seeläbi on gluteenivaba toitumist jälgima pidavatel inimestel oluliselt lihtsam leida kaubanduses kvaliteetne ja korrektselt valmistatud toode. Kaubamärk on lisagarantii tähis ning sellega tähistatud toodete puhul saab olla kindel, et toote valmistamisel on järgitud kõiki gluteenivaba tootmise nõudeid, tooted on igal aastal kontrollitud ja tootmishoone auditeeritud.

Tõrvaaugu Mahe Talu paistab silma uuenduslike toodete väljatöötamisega

Juba 2021. aastal ilmusid tatrajahu ja pastatoodete kõrvale ka Tartu Ülikooli toidutehnoloogidega koostöös gluteenivabad tatraleivasegud. Leivasegu loomise vajadus ilmnes, kui Tõrvaaugu Mahe Talu pere küpsetas küll oma talus tatraleiba, aga seda oli raske kaugele transportida. Säilivusaeg küpsetatud leival oli lühike. Seepeale sündis mõte arendada välja tatraleiva kuiv jahusegu. See toode annab suurepärase võimaluse gluteeni vältivatel inimestel tavalise rukkileiva asemel midagi lauale panna. Tootel oli vajalik pikk säilivusaeg tarneahela lihtsuse tõttu ja võimaluseks tooteid eksportida ja müüa väljaspool kohaliku turgu.

Tõrvaaugu juuretisega leivasegu sai eripreemia läbimõeldud funktsionaalse toidu eest

Toote hindamisel leiti, et tatraleivasegud on väga hea gluteenivaba alternatiiv tavalisele leivale ning lisatud on juuretis ja selge õpetus, lihtne valmistada. Tatraleivasegu kooritud kanepi ja kõrvitsaseemnetega on hästi paigas magususe ja soolasusega. Tatraleivasegu kõrvitsaseemnete ja linaseemnejahuga on samuti hea maitsega. Mõlemad on tavatarbijale sobivama maitsega kui tatraleivad tavaliselt. Toote suur pluss on see, et ei pea lisama muid kergitusaineid. Lisada tuleb vaid pakki kaasa pandud kuivatatud juuretis.

Tõrvaaugu tootevalikust leiab kauaoodatud gluteenivaba kama

2023. aastal üllatas Tõrvaaugu Mahe Talu meid järjekordse uudistootega, mida on ammu turule oodatud – gluteenivaba mahe toortatra kama. Lisaks toortatrale leiab sellest mõnusalt krõmpsuvast kamasegust veel jahvatatud kõrvitsaseemned, maapähklid ja päevalilleseemned. Kama on mõnus süüa traditsiooniliselt keefiriga või siis kasutada erinevates magustoitudes.

Eesti Tsöliaakia Seltsi liikmed ja gluteenivabad tarbijad kiidavad

Tõrvaaugu Mahe Talu mahe toor-tatrajahu  sai Eesti Tsöliaakia Seltsi iga-aastaselt konkursilt “Parim eestimaine gluteenivaba toode 2023” tiitli  –  Toote headeks omadusteks toodi välja, et see on tervislik ja maitsev ning seda saab nii paljudes erinevates roogades kasutada.

Soovime jõudu Tõrvaaugu Mahe Talu perele oma tootmise ning toodete arendamisel! Olete aastaid paistnud silma uuendus- ja rõõmsameelsusega!

Allikas: tsoliaakia.ee

Tõrvaaugu Mahe Talu / Mahemärk