Retsept | Chocolala šokolaaditort küpsistega

šokolaaditort küpsistega

Šokolaaditort küpsistega Chocolala retseptiblogist

Biskviit-
6 muna
4spl jahu
3spl kakaod
8spl suhkrut
1tl küpsetuspulbrit

Täidis-
150g tumedat šokolaadi
300g vahukoort
200g valget šokolaadi
150g vahukoort
70g võid vaniljet
2 korda
175g kakao küpsiseid

Küpseta biskviit –
*Eralda muna valged kollasest ja vahusta valged tugevaks vahuks. Lisa suhkur ja vahusta veel.
*Kui munavalge vaht on tugev ja läikiv lisa sinna muna kollane ja sega käsitsi ettevaatlikult läbi.
*Kaalu sisse sõelutud jahu, küpsetuspulber, kakao ning sega ettevaatlikult käsitsi läbi.
*Vala biskviidi taigen küpsetusvormi, mis on põhjast vooderdatud küpsetuspaberiga.
*Aseta biskviit ahju, 180 kraadi juurde ja küpseta 15-20 min (et kindel olla, kas biskviit on valmis, vajuta kerkinud ja pruunika välimusega biskviidile näpuga, kui biskviit krõbiseb ja vetrub ning taastab oma välimuse, on see valmis).
*võta ahjust ning aseta jahtuma. Jahtunud biskviit lõika kolmeks.

Kreem 1-
*kaalu potti 150g vahukoort ja 70g võid, aja keema, et või sulaks, kaalu sinna sisse ka 200g valget šokolaadi ja sulata see segades.
*Lisa näputäis soola ja vanilje kaunast vanilje täpikesi.
*Jahuta.

Kreem 2-
*Kaalu kaussi 300g vahukoort.
*Sulata eraldi kausis 150g tumedat šokolaadi mikrolaine ahjus ja pidevalt segades. Ära lase šokolaadil kuumaks minna.
*Vahusta vahukoor pooleldi tugevaks vahuks.
*Vala vahukoorele hulka sulatatud šokolaad ja jätka vahustamist, kuniks vahukoor on tugev ja šokolaad segunenud.

Küpised sisse ja äärtesse-
*võta pool pakki küpsiseid ja poolita need. Kraabi vahelt ära kreem ja pane see eraldi kaussi. Terveid poolitatud küpsiseid on vaja koogi külgede kaunistuseks.
*Võta koogivorm, aseta põhja üks biskviidi kiht ning lao küpsised püsti vastu äärt (ilus osa väljapoole).

Kokku panek-
*kui koogivormi on biskviidi põhi pandud ja küpsised äärtesse asetatud, võta tumeda šokolaadi vahukoore segu ja jaga see neljaks.
*pritsi ühe osaga koogi ääred. See aitab küpsistel kohapela püsida ja on äärteks, et teine kreem vahelt välja ei voolaks.
*seejärel võta vanilje ganash ja jaga see kolmeks, vala üks osa ganashist koogi keskele.
*Pritsi teise tumeda šokolaadi kreemi osaga ganashile õrnalt peale, et see oleks kaetud.
*seejärel pudista osad hakitud küpsise tükid sinna peale.
*aseta küpsiste peale uus kiht biskviiti ning käitu edasi sama moodi nagu sa esimesel korral tegid.
*Aseta viimane biskviit koogi peale ning vala üle kolmanda osa ganashiga.
*Aseta kook külmikusse tahkuma vähemalt kolmeks tunniks.
*Eemalda koogi äär tasakesi, abina kasuta nüridat nuga ja käi ääred üle, nii on kindel, et midagi kinni ei jää. Aseta kook alusele ja kaunista meelepäraselt. Koogile võib äärtele niristada šokolaadi ganache (üks osa sulatatud šokolaadi ja sama suur osa vahukoort.) Kreemiks peale võib teha näiteks vahukoore kreemi piima šokolaadiga, kasuta 150g vahukoort ja 100g sulatatud šokolaadi. Pritsi kreemiga ilusad spiraalid koogile ja kaunista omakorda küpsistega või muu meelepärasega. Šokolaaditort küpsistega ongi valmis!

Allikas: chocolala.ee