Leidsid oma Säsi kombuchast hõljumast mõned osakesed?

Säsi tegevjuht Toomas Trommel: ,,Ära muretse, neid on täiesti ohutu tarbida!”

Need hõljumid on tegelikult tükikesed SCOBY-st, mis on lühend bakterite ja pärmi sümbiootilisest kultuurist (Symbiotic Culture of Bacteria and Yeast). Need on pisikesed, kondenseeritud vormid elavatest kultuuridest, mida leidub Säsi kombuchas – just see ongi märk sellest, et teie jook on töötlemata, ehtne ja elust pakatav!

Nende pisikeste SCOBYde puudumine teistes kombuchades võib viidata sellele, et tegemist on töödeldud, lahjendatud või pastöriseeritud joogiga.

Järgmine kord, kui märkad oma kombuchas väikest SCOBY-t, pea meeles, et see just ongi märk tervislikust pruulist!

Säsi Kombucha

Säsi Pruulikoda

Säsi on väike pruulikoda, kus valmib kombucha iidsete traditsioonide järgi. Kombucha (ehk teeseenejook) kuulub fermenteeritud jookide hulka ning seda on villitud juba mitu tuhat aastat. Isegi Viikingid jõid seda väejooki, enne mereretkele asumist. Teeseenekultuur ehk scoby (symbiotic colony of bacterias and yeast) toodab oma elutegevusega vitamiine, happeid, ensüüme, pärmilisi ja elusaid baktereid. Valmimise käigus tekib jookidesse loomulik mull ja sade. Erinevate teadustöödega on kindlaks tehtud, et kombucha regulaarne joomine võib mõjutada organismi. Viimase teadustööga tõestasid Läti teadlased, et kombucha annab energiat, tõstab immuunsust, aitab organismil puhastuda ja on tõhus ka liigesehädade puhul.

Oleme palju panustanud enda teadmistesse, tehes koostööd oma ala tippteadlaste ning pruulmeistritega üle kogu maailma. Säsi Pruulikoja käivitamisest alates on meid nõustanud Kanada tippteadlane, kes on oma hariduselt mikrobioloog-keemik ning Kanada suurima kombucha pruulikoja asutaja. Täna temale tunneme teeseenejoogi hingeelu ning saame inimesteni tuua kõrge kvaliteediga ning maailmatasemel tervisliku joogi.

Säsi Pruulikojas villitakse pastöriseerimata kombuchat käsitööna, sest nii säilib joogi ehedus ja tõeline iseloom. Jookides kasutatavad mahemärgisega toorained on valitud hoolikalt ning teadlikult. Kombucha valmistamisel kasutame aromaatseid ja kvaliteetseid musta- ja rohelise tee sorte. Jookides kasutatav suhkur on mahe rafineerimata toorroosuhkur, ning maitsestamisel kasutame vaid mahetootjate mahlu. Armastame kombuchat, kuna need lihtsalt maitsevad väga hästi ja neis jookides on ürgset väge.

Allikas: organicestonia.ee / sasi.ee