“Eesti laua esine ei jäänud paari tunni jooksul hetkekski tühjaks,” jagas muljeid 20. juunil Pariisis toimunud toiduteemalisel sündmusel Eestit esindanud Erlend Sild firmast BugBox.
“HeyDay mahlasid kiideti ning ka BugBoxi putukaküpsiste maitsmiseks tuldi kohale sellise pöördumisega – kõik räägivad nendest, palun näidake mulle ka. Suupisteid jagus, õnneks lõppes üritus varem kui kate.”
Üheteistkümnendat korda toimunud toiduteemalist sündmust „Planet du Gout“ elik „Maailmamaitsed“ korraldavad Pariisis asuvate riikide saatkondade põllumajandusnõunikud, kus tänavu osutus Eesti mahetoidu ja innovaatilise toidu väljapanek väga populaarseks.
Tänavune juhtteema oli “Innovatsioon” ning Eesti saatkond esitles prantslastele mahe- ja innovatiivseid tooteid, mis valiti välja koostöös Organic Estonia, OECD põllumajandusnõuniku Kristi Lemberi ja saatkonna kolleegidega. Pariisi otsustati kutsuda viis Eesti mahe- ning innovatsiooniettevõtet: Must küüslauk, BugBox, Saaremaa Piimatööstus, Saaremaa Pöide õlu ning HeyDay.
Tegu oli kutsetel põhineva üritusega, kus osales ligi 200 külalist, kellest enamiku moodustasid erinevate maade diplomaatilise korpuse esindajad, ametkonnad ning kohalikud prantsuse toidusektori ettevõtjad jaekaubanduskettidest, gurmeerestoranidest ja messikorralduse valdkonnast.Kas väljapanekust kasvab välja ka ekspordivõimalus mõnele Eesti firmale, näitab tulevik.
Sündmuse organiseeris Soome saatkond Pariisis. Esindatud olid Saksamaa, Austraalia, Austria, Kanada, Küpros, Eesti, USA, Soome, Ungari, Iirimaa, Leedu, Malta, Uus-Meremaa, Holland, Tšehhi, Inglismaa, Sloveenia ja Šveits.
Helen Arusoo
Organic Estonia stendi ja mahetooteid Soome Pariisi saatkonna korraldatud toiduteemalisel sündmusel „Planet du Gout“ elik „Maailmamaitsed“ pandi kohalkäinute sõnul tähele.
HeyDay mahlad olid ühed populaarsemad Pariisi sündmusel. Tooteid pakkusid veel Must Küüslauk, BugBox, Saaremaa Piimatööstus ja Saaremaa Pöide õlu.