Metsavenna turismitalus toimus Raclettipesa avamine

Metsavenna turismitalus toimus veebruari lõpus õppepäev piimaväikekäitlejatele, mille raames tutvuti lähemalt sinihallitusjuustude valmistamisega. Koolitajaks oli Michel Lepage, kes on Talumeiereide Liitu kuuluvaid juustumeistreid koolitanud juba üle 15 aasta.

Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda korraldas koostöös Talumeiereide Liiduga infopäeva piima väikekäitlejatele. Päeva alustati üheskoos sinihallitusjuustu valmistamisega. Pärast koolituspäeva degusteerisid osalejad erinevaid Talumeiereide Liidu liikmete valmistatud juustusid ning said vahetut tagasisidet koolitajalt. Michel Lepage on 46-aastase töökogemusega Prantsuse juustukonsultant, kes on koolitanud meistreid üle terve maailma.

„Rõõm oli tõdeda, et aastate pikkune töö on vilja kandnud ning Eestis valmistatavad käsitöö juustud on kvaliteetsed ja maitsvad,“ ütles üks koolituse eestvedajaid, Mätiku Talumeierei juht Mirjam Pikkmets.

Metsavenna turismitalus lõppes päev Raclettipesa avamisega. Koolitusel osalejad tõdesid, et Võrumaa metsade vahel on nüüd võimalik saada tõeline prantsusepärane gurmeekogemus. Meelis Mõttus, kes on juba aastaid panustanud juustutootmise kultuuri Eestis selgitas, et Raclette on Prantsuse tüüpi juust, mida valmistab Eestis Metsavenna Meierei. Raclette’i süüakse sulatatuna röstitud saia, kartuli, suitsuliha või köögiviljadega.

Metsavenna Meiereis valmistatakse lisaks tavapärastele piimatoodetele nagu näiteks või, keefir, jogurt, piim ka väga omanäolisi ning maitsvaid juustusid. Eriliselt tasub toodetest muidugi välja tuua geograafilise tähisega kaitstud traditsioonilist sõira. Kõike eelmainitut toodetakse mahepõllumajanduslikult.

Allikas: Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda