Ekspordivägi avas sügishooaja veebinariga, “Kuidas ennast rahvusvahelise messi külastuseks perfektselt ette valmistada?” Liideti teooria ja praktikud.
Anu-Mall Naarits avas suurepäraselt messide ettevalmistamise “tööriistakasti” ettevõtetele. Tiina Tuisk, EASi ja KredExi ühendasutusest tutvustas ettevõtete ühismessidele valimise mõõdikuid ja plaanitud messe. Liina Laineveer Eesti Toiduainetööstuse Liidust jagas organisatsiooni 15 aastast ühiste messialade loomise kogemust. Aleksei Mogutov, kes on ekspordijuht, jagas suurepäraseid messil osalemise nippe ja tarkusi Eesti Pagar AS näitel. Ja eksport kasvas. Agnese Kore, kes esindab Läti Tehnoloogia keskusest, innustas Eesti toidutootjad osalema messil Riga Food 2023 ja “B2B markerplacel” kontakte looma ja kohtumisi korraldama. Veebinari lõpus toimus eriti aktiivne paneel-mõttevahetus ja kogemuste jagamine ettevõtete Saaremaa DeliFood OÜst – Margus Puusti, Musta Küüslaugu tegevjuhi Margus Sarmet ning Revala OÜ juhi Rein Viilu osalemisel.
Organic Estonia juhatuse liige Krista Kulderknup: ,,Kõik need head ideed ja kogemused ellu rakendada, siis peaks ekspordi kogused ja numbrid suurenema küll. Head messi hooaega kõikidele ettevõtetele!”