Täna, 20. juunil toimub Pariisis toiduteemaline sündmus « Planet du Gout » elik „Maailmamaitsed“, kus osalevad riigid esitlevad oma gastronoomiat. Sel aastal organiseerib sündmuse Soome saatkond Pariisis, kus kokku on ruumi 18 riigile, sealhulgas Eestile. Eelmistel aastatel on korraldajateks olnud Iirimaa, Uus-Meremaa, Saksamaa, Šveits ja teised.
Tegu on kutsetel põhineva üritusega, kuhu on oodatud põllumajandusvaldkonna valitsustasandi kolleegid, erinevad põllumajandusorganisatsioonid ja ettevõtlusega seotud inimesed. Tavapäraselt väisab üritust ligi 300 inimest. Käesoleva aasta üldteemaks on innovatsioon.
Koostöös OECD põllumajandusnõuniku Kristi Lemberi, Organic Estonia ja saatkonna kolleegidega otsustati Eestit esindama kutsuda viie Eesti mahe- ning innovatsiooniettevõtte tooted: Must küüslauk, BugBoxi putukaküpsised, Saaremaa Piimatööstuse juustud, Saaremaa Pöide õlu ning Heyday supermahlad.
Prantsusmaa mahetoodete turg on Euroopa suurimaid. 2015. aasta andmete põhjal oli mahetoodete tarbimine 2015. aastal 5,76 miljardit eurot. Antud numbrist lõviosa hõlmab kodumajapidamiste tarbimine mahus 5,534 miljardit eurot, mille kasv ulatus 15%-ni võrreldes 2014. aastaga.
Tendents peaks olema veelgi positiivsem 2016. aastal, kuna ootuste kohaselt kasvab tarbimine 6,9 miljardi euroni ehk enam kui 20% kasvu võrreldes aastaga 2015.
Prantsusmaa maheturul on olulisel kohal importtooted, millest ligi pool ostetakse sisse Euroopa Liidu riikidest. Teiste hulgas on ka Eestil olemas võimalus pääseda oma toodetega kiiresti kasvavale Prantsuse maheturule.