Fermenteeritud kasemahlatoodete väljaarendamine toimub koostöös Kasevetekohin OÜ ja Tallinna Tehnikaülikooli poolt 2004 aastal asutatud Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskusega (TFTAK).
* Parimate maitseomaduste ja kõrge sensoorse kvaliteediga fermenteeritud kasemahla tooted aitavad ka kõrgete nõudmistega klientidel kustutada janu aastaringselt.
* Fermenteerimisel muundatakse suhkrud orgaanilisteks hapeteks, seda siis peamiselt piimhappeks Lactobacillus ja muudeks erinavateks aroomiühendusteks, vitamiinideks ja ensüümideks jne. See tähendab, et fermenteeritud kasemahlas puuduvad suhkrud ja väide “suhkruvaba” sobib hapendatud kasemahla tootetele.
* Erinevaid piimhappe baktereid Lactobacillus’e liike kasutatakse hapupiima, juustude ja jogurti tööstuslikul tootmisel ning neil on ka oluline roll hapendatud köögiviljade (näiteks hapukapsas), jookide (vein ja mahlad), juuretisega leibade, mõnede vorstide jms valmistamisel. Lactobacillus’te olemasolu fermenteeritud kasemahlas viitab fermenteeritud joogi kindlale tervislikule kasulikkusele.
* Aitab taasatada mikrofloora inimese soolestikus
* Probiootiliste omadustega tooted on maailmas laialt levinud. Hapendatud kasemahla tooted on üheks heaks alternatiiviks piimapõhistele probiootiliste omadustega toodetele ja sobivad kasutamiseks näiteks laktoositalumatusega, piimavalgu allergiaga, kolesteroolisisaldust piirava dieediga või rohkem taimetoitlusest lugupidavatele inimestele.
* Fermenteeritud kasemahla tooteid leiab Selveri, Rimi ja Vorstiabi kauplustes.