Kesk kirevat lõikusaega kutsub Vabaõhumuuseum külla kõiki, kel huvi eestimaise traditsioonilise toidu vastu. Päeva peakangelane on kodumaine rukkileib, mida saab auga pidada oma toidulaua kuningaks.
Tutvustatakse rukkileiva saamislugu rehepeksust ja jahu jahvatamisest kuni värske leiva maitsmiseni.
Tähelepanuta ei jää ka muud põnevad eestimaised road ja traditsiooniline toidukultuur. Maitsvat eesti toitu ja ehtsat käsitööd saab kaasa osta suurelt sügislaadalt.
S]Eesti leiva päeval ja sügislaadal toimub Eesti Vabaõhumuuseumis Sassi-Jaani talu õuel traditsiooniline mahetootjate laat ja mahetoodete tutvustamine.
Programm:
• 12.00-13.00 valitakse publiku lemmikmahetoode
• 15.00 Kolu kõrtsi eest toimub auhinnatseremoonia: „Parim mahetoode 2017“, „Parim mahetootja 2017“ ja publiku lemmikmahetoote väljakuulutamine.
Lisainfo
https://evm.ee/est/sundmused/uritused.e/eesti-leiva-paev-ja-sugislaat/950